More

Saftigt straff för att jag skaffade elbil – 125 kronor per mil!

7 januari, 2023

Det skriver Värmlandstidningen och en insändare berättar att han fick betala 125 kr per mil då han åkte på effekt- och högbelastningsavgift; ”jag fick betala 1 161 kronor för två timmar i november”. Det blir 45 kronor per kWh och innebär det 125 kronor per mil.

Det kan bli dyrt med el till din elbil

Det är inte ovanligt att olika elleverantörer tar ut olika avgifter och erbjuder olika priser på el. Det kan därför vara lönsamt att jämföra priser och avgifter hos olika leverantörer för att se vilken som passar bäst för dig och din situation.

Om du vill byta nätleverantör utan att behöva flytta, finns det några saker du kan göra. För det första kan du kontakta din nuvarande leverantör och se om det finns möjlighet att få bättre villkor eller lägre priser. Det kan också vara lönsamt att jämföra priser hos andra leverantörer för att se om det finns någon som erbjuder bättre priser på el.

När du har hittat en leverantör som du vill byta till, kan du kontakta den nya leverantören och begära att få byta. Leverantören kommer då att sköta övergången åt dig och se till att elen inte avbryts under processen. Det är viktigt att du är medveten om att det kan finnas viss uppsägningstid hos din nuvarande leverantör, så det kan vara bra att planera bytet i god tid.

Det kan också vara bra att kontrollera om det finns några avgifter för att byta nätleverantör, så att du inte får några oväntade kostnader. Du bör också vara medveten om att det kan finnas kontraktstider eller andra villkor som gäller hos den nya leverantören, så det kan vara bra att läsa igenom dessa noga innan du byter.

Bild: Mynewsdesk pressbild

T
Z
Generated by Feedzy