1. #1
    Exx0s avatar
    Reg.datum
    mar 2011
    Ort
    närasverige
    Inlägg
    86

    Peugeoten tänder inte.

    Hejsan! Testar med en ny tråd nu och hoppas på många hjälpande svar!

    Jag har en peugeot vivacity som är tvärdöd. Tror att det kan ha blivit kortslutning mellan kablarna till lampan ( är inte säker ).
    Men den tänder iallafall inte. Jag har bytit tändspole,tändhatt,tändkabel,tändstift och cdi. Men den tänder fortfarande inte?

    Har ni några idéer om vad det kan vara ?

    Tack på för hand!

  2. #2
    alex-93s avatar
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    katrineholm
    Inlägg
    74
    har du kollat om den har nån gnista då

  3. #3
    Crippas avatar
    Reg.datum
    jul 2010
    Ort
    För-orten
    Inlägg
    1 167
    Om det blir kortslutning så går bara säkringen, men det ska gå att kicka igång iaf.
    kollat så allt ser bra ut bakom svänghjulet?
    kolla så inte tändningslåset bråkar med dig, så den är på "off" hela tiden
    Är du säker på att bensin och luft kombinationen är bra? så den inte startar pågrund av det?
    Gilla Crippa Marklund Stunt Rider på Facebook!

    When the sun goes down, the streets goes up..

  4. #4
    Exx0s avatar
    Reg.datum
    mar 2011
    Ort
    närasverige
    Inlägg
    86
    Citat Ursprungligen postat av Crippa Visa inlägg
    Om det blir kortslutning så går bara säkringen, men det ska gå att kicka igång iaf.
    kollat så allt ser bra ut bakom svänghjulet?
    kolla så inte tändningslåset bråkar med dig, så den är på "off" hela tiden
    Är du säker på att bensin och luft kombinationen är bra? så den inte startar pågrund av det?
    Finns det mer än en säkring ? För den som sitter där vid batteriet är hel.
    Jag får inte av svänghjulet men, vi mätte upp motståndet på kabeln utifrån där ( enligt en guide ) och värderna stämde? Tändningslåset måste ju fungera tror ja , efter som tuta funkar.
    Bensin och luftblandningen är bra, för den gick ju kanon enda tills vi höll på med lampan.

  5. #5
    Clawfingers avatar
    Reg.datum
    aug 2010
    Ort
    Onsala
    Inlägg
    91
    Menar du guiden för att kolla cdin? jag skulle kollat tändplattan

  6. #6
    derbi_crilles avatar
    Reg.datum
    aug 2009
    Ort
    Alingsås
    Inlägg
    1 912
    låter som att den ligger å jordar nån stans. prova att återställa den som den var innan du pillade med lampan

    Edit: För att få av svänghjulet så behöver du en svänghjulsavdragare

  7. #7
    Berggrens avatar
    Reg.datum
    feb 2008
    Ort
    Karlskoga
    Inlägg
    3 741
    Lånar tråden en snabbis och frågar en sak .
    När jag demonterade mina kåpor på min vivacity så slutade lamporna att fungera , har kollat över så det är rätt kopplat m.m men det vill inte .. sten död .
    Bytt säkringar och massa skit men icke. Kör man i nått litet hål i vägen så blinkar det till ( antagligen glappkontakt någon stans men jag hittar det verkligen inte..)
    Och sen märkte jag en dag när jag stog och skulle imponera på kompisarna , cool som jag är , så ställde jag mig och burna lite och då märkte jag att när jag höll in bromsen så funkade lyset?
    Vad är problemet ?

    Kör jag med bromsen i så funkar lyset , släpper jag bromsen så stendör det..

    hjälp tack!
    En sann moderat.
    Sköt dig själv o skit i andra

  8. #8
    derbi_crilles avatar
    Reg.datum
    aug 2009
    Ort
    Alingsås
    Inlägg
    1 912
    Citat Ursprungligen postat av Berggren Visa inlägg
    Lånar tråden en snabbis och frågar en sak .
    När jag demonterade mina kåpor på min vivacity så slutade lamporna att fungera , har kollat över så det är rätt kopplat m.m men det vill inte .. sten död .
    Bytt säkringar och massa skit men icke. Kör man i nått litet hål i vägen så blinkar det till ( antagligen glappkontakt någon stans men jag hittar det verkligen inte..)
    Och sen märkte jag en dag när jag stog och skulle imponera på kompisarna , cool som jag är , så ställde jag mig och burna lite och då märkte jag att när jag höll in bromsen så funkade lyset?
    Vad är problemet ?

    Kör jag med bromsen i så funkar lyset , släpper jag bromsen så stendör det..


    hjälp tack!
    Om de bara var baklyset som fungerade när du burnade så är de väll bromsljuset som lös? Annars kan du ha kopplat de fel så att du har kopplat lysena till bromsljuskontakterna eller nåt är dock sämst på el så har ingen aning

  9. #9
    Berggrens avatar
    Reg.datum
    feb 2008
    Ort
    Karlskoga
    Inlägg
    3 741
    Citat Ursprungligen postat av derbi_killen Visa inlägg
    Om de bara var baklyset som fungerade när du burnade så är de väll bromsljuset som lös? Annars kan du ha kopplat de fel så att du har kopplat lysena till bromsljuskontakterna eller nåt är dock sämst på el så har ingen aning
    Bromsljus kontakterna sitter på styret medans framlyset sitter ner mot hjulet så riksen är väldigt liten .
    Inte bromsljuset som lös för det lös i fram med
    En sann moderat.
    Sköt dig själv o skit i andra

  10. #10
    derbi_crilles avatar
    Reg.datum
    aug 2009
    Ort
    Alingsås
    Inlägg
    1 912
    Citat Ursprungligen postat av Berggren Visa inlägg
    Bromsljus kontakterna sitter på styret medans framlyset sitter ner mot hjulet så riksen är väldigt liten .
    Inte bromsljuset som lös för det lös i fram med
    Okej, då har jag ingen aning

  11. #11
    Exx0s avatar
    Reg.datum
    mar 2011
    Ort
    närasverige
    Inlägg
    86
    Citat Ursprungligen postat av derbi_crille Visa inlägg
    låter som att den ligger å jordar nån stans. prova att återställa den som den var innan du pillade med lampan

    Edit: För att få av svänghjulet så behöver du en svänghjulsavdragare
    jag har återställt den som den va tror inte den kan ligga å jorda någonstans..

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Logga in