More

Alternativ till att köra en dyr elbil

7 januari, 2023

Som vi skrivit mycket om så är ändå elbilar dyra och att leasa elbil har blivit jättedyrt.

Det finns många alternativ som kan vara mer hållbara och ekonomiskt fördelaktiga än att köra en dyr elbil. Här är några förslag på hur du kan resa runt i staden utan att behöva använda dig av en bil:

  1. Gå eller cykla. Dessa är de mest hållbara sätten att resa korta sträckor och de ger dessutom bra motion. Om du bor nära jobbet, affären eller andra platser du oftast besöker, kan det vara ett bra alternativ att gå eller cykla istället för att köra bil.
  2. Använd kollektivtrafik. Bussar, tåg och spårvagnar är bra alternativ för att ta sig runt i staden, särskilt om du bor nära en hållplats eller station. Många städer erbjuder också olika slags rabatter för unga, studerande och pensionärer.
  3. Använd en carpool. Om du bara behöver en bil ibland, kan det vara lönsamt att använda en carpool istället för att äga en egen bil. Det finns många olika företag som erbjuder carpool, som du kan hyra per timme eller dag. Det finns många alternativ som hyre.se, aimoshare.se och snappcar.se
  4. Använd cykelpooler. I vissa städer finns det cykelpooler som gör det möjligt att hyra en cykel för att ta sig runt i staden. Detta är ett bra alternativ för den som inte vill äga sin egen cykel, men som ändå vill ha möjlighet att cykla när man behöver. Exempel för dig som bor i Stockholm är https://stockholmebikes.se/ eller

Att välja alternativ till bilen kan vara bra för både miljön och plånboken. Genom att använda olika sorters kollektivtrafik, delningsbilar eller cyklar kan man spara pengar på bensin och andra bilrelaterade utgifter, samtidigt som man bidrar till att minska utsläppen av koldioxid.

V
S