More

Volkswagen är marknadsledare och Största Elbilsmärke i Sverige under Augusti

11 september, 2023

I augusti bekräftades Volkswagen som den ledande aktören på den svenska bilmarknaden för den tredje månaden i rad, samtidigt som de registrerade flest nya elbilar jämfört med alla andra märken.

Enligt den senaste registreringsstatistiken från Mobility Sweden sålde Volkswagen 3 564 nya personbilar under augusti, vilket är en ökning med 6,2 procent jämfört med föregående år. Märket upptog en imponerande marknadsandel på 14,9 procent, vilket cementerade deras position som marknadsledare.

Intresset för elbilar fortsätter att växa i Sverige, med Volkswagen i framkant. Av de bilar Volkswagen registrerade i augusti var 1 833 av dem helt eldrivna. Deras modell ID.4 visade särskilt starka siffror, med 1 454 nya registreringar under månaden, vilket gör den till den näst mest populära elbilen i Sverige hittills detta år med totalt 6 526 registreringar.

Volkwagen ID.7

Generellt sett utgjorde elbilar 41 procent av alla nya bilregistreringar i Sverige under augusti. Volkswagen överträffade detta nationella genomsnitt med en imponerande andel av 51,4 procent elbilar av deras totala försäljning. År till datum är den totala andelen elbilar i Sverige 37,8 procent, medan Volkswagen dominerar med en andel av 48,3 procent.

Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, kommenterade framgången: ”Vi är mycket glada över den ökade leveransen till våra elbilskunder, vilket är ett resultat av en stor orderbok och en hög produktionshastighet för den svenska marknaden.”

Under månadens gång introducerade Volkswagen ytterligare en modell till sin elbilsserie, ID.7 Pro, med planer på att lägga till fler versioner under nästa år. Samtidigt presenterade de den nionde generationen av Passat, som kommer att inkludera två nya laddhybridversioner med en räckvidd på upp till 100 km. Den tredje generationen av Tiguan, som bygger på den förbättrade MQB evo plattformen, kommer också att lanseras senare i år.

Q
T