Close

Elsparkscykelns faror

Som ni vet har elsparkcyklar blivit allt vanligare och många unga som gamla åker dessa snabba automatiska färdmedel. Det finns dock flera faror med dessa elsparkcyklar.

Faror med elsparkcykel

  • Det importeras en hel del elsparkcyklar direkt från Kina. Dessa går normalt snabbare än 20km/h som är den hastighetsgräns för att lagligt få åka elsparkcyklar på cykelvägar. Dock brukar det finnas spärrsystem där man kan sätta spärren på 20km/h.
  • Folk färdas utan hjälm i elsparkcyklar. Det finns en gräns på att hjälm måste bäras om man är under 15 år. Det är en vanlig syn att unga åker elsparkcyklar utan att bära hjälm. Som förälder bör man påpeka detta noggrant för om barnet är under 15 år.
  • De som färdas kan inte trafikregler. Detta problem är även för de som cyklar i trafiken. Många som färdas tillsammans med bilar på bilvägar kan inte trafikreglerna. Det är speciellt viktigt att veta var det är enkelväg och hur bilar brukar svänga och signalera svängningar. Dessutom är det viktigt att veta hur filsystemet är för bilar som färdas i en riktning.

För att undvika faror med elsparkcykeln så är det viktigt att både vuxna och barn tillsammans hjälps åt att följa trafikverkets riktlinjer och regler.

Läs mer om elsparkcyklar och regler här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Kommentarer
scroll to top