More

Hyundai IONIQ 5 är tillbaka till försäljning

15 november, 2022

Hyundai IONIQ 5 har faktiskt aldrig varit borta, men som så många andra biltillverkare har Hyundai också drabbats av saknade komponenter, mikrochips m.m. Det har under en period gjort att det inte har gått att beställa Årets Bil 2022. Men som tur är håller det på att ändras nu. IONIQ 5 kan beställas igen.

Hyundai IONIQ 5 tog inte bara alla biljournalister runt om i världen med storm när den lanserades 2021. Bilköpare var också lika entusiastiska över den banbrytande elbilen som sedan dess har sålt många tusen exemplar världen över. Danmark är inget undantag, med drygt 1 500 bilar på de danska vägarna. Men den höga efterfrågan har också bidragit till långa leveranstider.

”Kombinationen av saknade komponenter från underleverantörer och extremt hög efterfrågan har tyvärr lett till långa leveranstider. Och till vår förtret har vi under en period varit tvungna att stoppa beställningar på IONIQ 5.

Därför är det också med glädje vi nu kan meddela att de första 2023-modellerna är på väg för leverans till våra mycket tålmodiga kunder, och att vi återigen är öppna för beställningar av vår prisbelönta elbil”, säger presschefen för Hyundai Danmark, Annegrethe Skovby.

Hyundai IONIQ 5 – värd att vänta på
Beskeden från de många danska bilägare som nu kört IONIQ 5 under en längre period bekräftar i så hög grad varför den blev framröstad till Årets Bil 2022, och varför den är värd att vänta på. Speciellt designen och köregenskaperna har fått många lovord – liksom batteriets laddningstid och räckvidd.

”IONIQ 5 är byggd på Hyundais specialutvecklade arkitektur för elbilar, Electric-Global Modular Platform (E-GMP), som tillåter blixtsnabb laddning från 10 till 80 procent på bara 18 minuter och upp till 100 km på bara fem minuter vid snabbladdare med 350 kW. Räckvidden är givetvis inte oviktig, men allt annat spelar mindre roll när laddningen kan göras så snabbt och effektivt. Detta bidrar också till att göra IONIQ 5 till något alldeles speciellt”, säger presschef för Hyundai Danmark, Annegrethe Skovby.

IONIQ 5 finns tillgänglig med en batteristorlek på antingen 58 kWh eller 77,4 kWh i antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Väljer du modellen med 58 kWh har bilen en räckvidd på upp till 384 km. Väljer du däremot modellen med 77,4 kWh har du en räckvidd på upp till 507 km. Medan fyrhjulsdriften med 77,4 kWh har en räckvidd på upp till 481 km på en laddning.

Artikeln är översatt från danska, eventuella fel kan förekomma.

Källa: Mynewsdesk

S
L