More

Harley-Davidson’s elcykel koncept

19 maj, 2019

Vem är Harley-Davidson’s el cyklar för? Det känns inte som ett lönsamt alternativ för yngre Gen X- eller Gen Y-typer med hög skuldsättningsgrad att köpa en Harley-Davidson, formmässigt känns den för skrämmande för nya förare.

Sanning är att vi inte var imponerade av vad vi såg på CES-showen. Många koncept klarar sig inte till att nå produktionslinjen. Den ultralätta versionen känns som en mountainbike utan pedaler. Vilket är faktiskt ett smart drag; Ducatis MIGG-RR elektriska mountainbike kommer snart finnas hos återförsäljare och Yamaha har haft elcyklar tillgängliga i flera år, och sedan finns hybriden Kalk &. Fältet är moget för nya utmanare.

De två nya H-D-koncepten gjorde smått succé på X Games i Aspen förra veckan, så vi tog en närmare titt. Och vilken skillnad är det att se H-D cyklarna live istället för statiska studiobilder.

Självklart är de prototyper, men det är lärorikt att se bältesskivan och skivbromsarna i åtgärd, såväl som cyklens förmåga att smyga sig fram på snäva ställen, vilket är avgörande för den växande befolkningen i städerna. H-D ser fram emot att komma in i detta segment.

H
V