More

Derbi Senda

22 februari, 2021

Derbi Senda 50 har funnits sedan 1993 och många gillar verkligen denna enduromotorcykel, anständigt hanteringschassi och revvy tvåtaktsmotor.

2000 och framåt Derbi Senda 50 har en helt ny legeringsbalkram och sedan 2005 en rad extraversioner, inklusive Derbi Senda Xtreme, Derbi Senda Supermoto, Derbi Senda DRD Pro och Derbi Senda Racing i 50cc storlekar och en Derbi Senda 125 fyrtakts Supermoto / enduro.

Det finns flera versioner av Derbi Senda 50 på marknaden, med en Supermoto-modell, en DRD Limited Edition med guldanodiserade Marzocchi-gafflar och Xtreme 50R, som har ekrade hjul, MX-stänkskydd och knubbiga däck för off-road-action. Alla delar samma grundläggande legeringsbalkram och långa svängarm, även om bromsar, upphängning och hjul skiljer sig åt för varje modell och hanteringen är utmärkt för en 50cc-moped.

Derbi Senda 50 har en tillräckligt livlig motor, åtminstone i begränsat läge, Derbi Senda kan gå 60 km / h på en bra dag, vilket är tillräckligt snabbt för att sätta ett leende på mångas ansikten. Tyvärr kräver de svenska lagarna en toppfart på 30 km/h för Moped klass II och 50km/h för klass I.

I stort är Derbi Senda en rolig moped för mopedentusiaster i alla åldrar.

Tråd i forum om Derbi Senda och Derbi Senda xTreme

Video Derbi Senda

Derbi Senda 50cc
Derbi Senda 73cc
J
Tidigare artikel

Jaguar i-Pace 2021

M