Close

Ducatis senaste MIG-RR e-mtb

Ducatis senaste MIG-RR e-mtb är nu tillgänglig för på 136 europeiska återförsäljare, och kan bokas på en ny specialdesignad webbplats.

Prissatt till ca 65 000 SEK började de första cyklarna anlända till återförsäljare i slutet av januari 2019.

Tapping in i ett växande segment av marknaden, som är utformat för att låta äventyrliga cyklister utforska tidigare oåtkomliga kluster på tuffa terrängområden, detaljerna avslöjades först för allmänheten vid Eicma 2018.

MIG-RR är tillverkad av Thok Ebikes, som är experter på både bergsbana och BMX. Också involverad i projektet var Ducati Design Center och Aldo Drudi’s D-Perf (Drudi är mannen bakom Valentino Rossis ikoniska kraschhjälmdesigner).

För att hjälpa cykeln övervinna svår terräng, användes FOX Factory Kashima-fjädring med 170 mm färd fram och 160 mm bak. Den väger bara 22,5 kg i storlek M utan pedaler, det finns också ett set av kolfiberhyrahantering, Mavic-hjul, fyrkantiga Shimano Saint-bromsar och en 11-växlad Shimano XT växelsats.

MIG-RR är en 250 Watt Shimano Steps E8000-motor väger bara 2,8 kg – vilket gör den till en av de lättaste på denna marknad.

scroll to top