More

MG5 halvkombi en bra billig elbil

1 januari, 2023

MG5 Electric är en ny familjebil som är välförsedd, praktisk och ekonomiskt prisvärd. Den finns i två utrustningsvariant och fyra karossfärger. Pris från 289 999 kronor.

MG5 Electric är ett uttryck för MGs mål att göra elmobilitet tillgängligt för personer med ung sinnesstämning som är redo att leva elbilslivsstil. MG riktar sig till en bred publik genom att erbjuda smarta, praktiska, säkra och teknologiskt avancerade bilar i olika segment för olika behov. Utvecklingen inom elbilssegmentet visar tydligt att många nya elbilmodeller lanseras i den dyrare premiumklassen. Samtidigt finns det en ökande efterfrågan på helt eldrivna familjebilar som de flesta har råd med. MG5 Electric är den perfekta lösningen.

Matt Lei, som är VD för MG Motor Europe, säger: ”Med den nya MG5 Electric introducerar vi en elbil med nästa generation batteridrift som uppfyller kraven hos även de mest krävande europeiska bilister. Det innebär attraktiv räckvidd, möjlighet till snabbladdning, avancerat säkerhetsutrustning och rimlig prissättning.”

MG5 är en bra prisvärd elbil

Den har allt du förväntar dig av en kombi i C-segmentet när det gäller praktiska egenskaper och funktionalitet. Med en längd på 4,600 mm, en bredd på 1,818 mm och en höjd på 1,543 mm erbjuder den här kombin en rymlig kabin med plats för hela familjen och med inte mindre än 27 förvaringsutrymmen fördelade fram och bak i kabinen. Samtidigt erbjuder MG5 Electric stor användbarhet tack vare det stora bagageutrymmet på 479 liter, som kan utökas till 1,367 liter när baksätena (60/40) läggs ner.

MG5 Electrics praktiska och funktionella karaktär kompletteras av en maximal dragvikt på 500 kg, ett maximal kuggtryck på 50 kg och en taklast på 75 kg. Därför är bilen lämplig för exempelvis montering av en cykelhållare eller en takbox.

Vid marknadslanseringen är MG5 Electric tillgänglig med ett 61,1 kWh-batteri (Long Range) och en lugnande räckvidd upp till 400 km (WLTP). Framhjulen drivs av en elmotor med en effekt på 156 hk (115 kW) och ett vridmoment på 280 Nm.

Den levererar attraktiva prestanda och en topphastighet på 185 km/h. Dessutom har den 3-fas AC-laddning med upp till 11 kW. Och dessutom kan den DC-snabbladda med upp till 87 kW, så att batteriet kan laddas från 5% till 80% på bara 40 minuter.

Källa och bild: Mynewsdesk MG press

B
Tidigare artikel

Billig elbil 2023

E