Close

Yamaha tuning app

En gång i tiden var tuning av en motorcykelmotor en konst utförd av ett upphöjt fåtal.

Detta var ännu mer sant med offroaders, men Yamaha har kommit till räddning med sin Power Tuner-app för den senaste YZ250F, YZ450F och WR450F.

Till skillnad från de flesta trimningsalternativen på en modern superbike, låter Yamaha-appen trixa med allting. Tändningstid, injektortid, bränsleavgivning, gasreglage mot ingång, gasregleringslistan är praktiskt taget oändlig.

Sammantaget finns över 16 justeringspunkter som kan göras på skärmen, vilket visar att 3D-bilderna gör din karta som något från Star Trek.

Förändringarna kan göras på olika punkter i hela varvtalsområdet.

Gassöppningen kan ställas in så lite som 5% steg, medan varvtalet kan tweakas i 500rpm band. Det är som MotoGP-teknik för trail åkare.

För många människor kan denna kraftfulla verktyg förstöra kan man tycka, men Yamaha säger att det är omöjligt att förstöra din motorcykel med hjälp av appen. Den är konstruerad för att vara lätt att använda och att föra dig i rätt riktning.

Yamaha tillhandahåller nedladdningsbara förinställda kartor (som Mud, Sand, Hardpack etc), som du kan ladda ner och anpassa som du vill.

Det finns även Race Log, som låter dig logga in tider, appen låter dig också hålla reda på dina turer så att du kan hålla dig kvar på ditt underhållsschema och ställa in varningar när olja behöver bytas.

Det ger till och med live data feedback, så du kan se kylvätsketemperaturen när du värmer upp din motorcykel så du vet när den är färdig att köra.

scroll to top