More

Ixons airbag skydd

19 maj, 2019

Den franska motorbilsleverantören, Ixon, har tillverkat ett krockkuddesystem som kan bäras under någon motorcykeljacka. Systemet använder en smart elektrisk ”In & Box” -system som analyserar förarens rörelser 1000 gånger per sekund och använder en uppsättning algoritmer för att upptäcka ett fall.

Denna ”hjärna” är inbyggd i ett CE-godkänt ryggskydd tillsammans med inflationsbehållaren där den fungerar helt trådlöst med en batteritid på 20 timmar.

Enhetens 12 liter komprimerad luft är koncentrerad runt områden med vanliga skador – nacke, ryggrad, krageben, bröstkorg och buk.

Även om det är nytt på marknaden, har ett liknande system testats mycket på spår i tre år i MotoGP, uthållighetstävlingar och franska Superbikes.

Västen kostar omkring 4 000 kronor medan ”hjärnan” kostar detsamma igen, men kunderna har möjlighet att hyra In & Box-enheten i stället för att köpa den direkt, för cirka 120 kronor per månad.

Denna prenumeration ger tillgång till flera extrafunktioner, inklusive tillgång till alla uppdateringar och optimeringar av algoritmen och en obegränsad garanti.

Om du bara kör på sex månader på året kan du när som helst avbryta din prenumeration och återföra hjärnanordningen till Ixon och sedan starta den igen när du vill få den tillbaka.

P
A