More

Kia lanserar sin helt elektriska bil Kia Soul EV i mars 2021

20 februari, 2021

Kia har meddelat att de kommer att debutera globalt i sitt första dedikerade helelektriska fordon i mars 2021. Även om den koreanska biltillverkaren redan har e-Niro och Soul EV i ärmen, kommer denna helt nya EV att vara den första dedikerade batteribilen och byggd på Hyundai Groups skräddarsydda E-GMP-plattform. Kodnamnet ”CV”, det kommer också att vara den första av sju dedikerade elbilar från Kia som kommer att lanseras fram till 2027. Kia presenterade också nyligen sin nya logotyp och CV kommer att bli den första globala modellen som debuterar med den nya Kia-logotypen.

Kia Soul EV interiör

Under ett medieevenemang nyligen sa Karim Habib, Senior Vice President och chef för Kia Design Center, att varumärket kommer att debutera en ny designfilosofi för framtiden. Medan biltillverkaren ännu inte helt har avslöjat den nya designfilosofin, kan den kommande EV förväntas sporta detta fräscha designspråk. Det som kommer att förbli förenligt med det nya designspråket är märkets signatur ”Tiger Nose” -galler. Kia tror att ”Tiger Nose” -gallret är en av de största delarna av varumärkets arv och även om den definitivt kommer att finnas kvar i framtiden, kan den se mycket olika avrättningar.

Kia Soul EV 2021 helt elektrisk

Kia har sagt att den kommande EV kommer att ha en crossover-design som ”suddar ut gränserna mellan passagerar- och sportfordon”. När det gäller design kan man förvänta sig att den kommande Kia CV kommer att inspireras av Imagine Concept Vehicle som presenterades av varumärke vid bilutställningen i Genève 2019. Inre utrymme kommer också att bli en av CV: s största höjdpunkter. En av de största fördelarna med EV-arkitektur är att det möjliggör mycket mer flexibilitet och utrymme på insidan. Kia säger således att de kommer att kunna att leverera en helt ny upplevelse med inredning till sin kund.

Kira Soul EV 2021 Video provkörning

Kia Soul EV provkörning 2021

Kia Soul EV 2021 provkörning av Toronto Electic Vehical Association

Ä
K
1 Kommentar

Comments are closed.