More

Kia utlovar lovar 11 olika elbilar fram till 2026

20 februari, 2021

Efter att ha meddelat världen på måndagen att det inte längre arbetar med Apple på en autonom elbil, meddelade Kia Motors VD och koncernchef Ho Sung Song att företaget skulle påskynda sin färdplan för elektrifiering. Tala idag under biltillverkarens evenemang med investerardagen meddelade VD att 11 EV-modeller kommer att finnas tillgängliga fram till 2026. Av dessa kommer sju att byggas på Hyundai Motor Groups E-GMP-arkitektur (elfordonsplattform). Det är ett år tidigare än vad biltillverkaren meddelade just förra månaden.

Kia erbjuder för närvarande två elektriska versioner av bensindrivna fordon, Kia Soul EV och Niro EV, och planerar nu att lägga till ytterligare fyra fordon som härrör från sin befintliga sortiment. Var och en kommer att vara en dedikerad EV som använder E-GMP som underlag. Den första av dessa nya dedikerade elbilar (retad ovan) är kodnamnet CV, och biltillverkaren riktar sig till 300 mils räckvidd och en partiell laddningstid på 20 minuter. Mer detaljer kommer att avslöjas nästa månad, sa Kia.

Kias mål är att år 2030 kommer elbilar, hybrider och plug-in hybrider att utgöra 40 procent av all försäljning, med ett mål om 1,6 miljoner sålda fordon. Företaget sa att det hoppas att 880 000 av dessa kommer att vara elbilar.

Kia vill också öka sin specialbyggda verksamhet (PBV) genom att expandera till autonoma leveransfordon. Kias första elektriska PBV kommer att presenteras 2022 och hoppas kunna sälja en miljon av dessa typer av fordon fram till 2030 genom att arbeta med andra företag för att utveckla plattformar för dem.

K
K
Nästa artikel

Kia E-Niro 2021