Close

Kia Sorento PHEV 2021

Kia Sorento PHEV 2021

Nya Kia Sorento lanserades nyligen som plug-in hybrid. Nu tilldelas familjesuven två prestigefyllda designutmärkelser: iF Award och Red Dot Award.

Kia får återigen ett erkännande som ett designdrivet företag. Den här gången är det den nya familjesuven Kia Sorento som prisas för sin produktdesign, dubbelt upp. 

Redan tidigare har Sorento fått pris för enastående design i ”All-Wheel Drive of the Year 2020” av tyska Auto Bild Allrad, och därefter även i ”Golden Steering Wheel 2020” bland stora suvar. I mars i år utsågs Kia Sorento till ”Women’s World Car of the Year 2021” i samma kategori. 
Nu har bilen även tilldelats priser vid två av de mest erkända designtävlingarna, Red Dot och iF.

Designen för nya Kia Sorento togs fram i samarbete mellan de tre Kia-designkontoren i Sydkorea, Tyskland och USA. Kännetecknande för designspråket är ”förfinad djärvhet”, enligt Kias designchef Karim Habib:
– Vi utvecklade den robusta estetiken från tidigare generationer av Sorento men lade till en grad av förfining och elegans. Konceptet ”refined boldness” inspirerade hela processen, med resultatet en mogen och balanserad, men ändå självsäker design.

Kia Sorento PHEV 2021

Red Dot Design Award och iF Design Award är bland de största och viktigaste designtävlingarna i världen. Red Dot Award delas in i tre discipliner: Produktdesign, varumärken & kommunikationsdesign och designkoncept. Förutom estetik utvärderar produktdesigntävlingen också kriterier som grad av innovation, funktionalitet, ergonomi, självförklarande kvalitet och ekologisk kompatibilitet.

iF Design Award är ett av världens viktigaste pris för framstående design och etablerades redan 1953. I år deltog företag från 52 länder med 9 500 bidrag, som bedömts av en internationell jury bestående av 98 designexpterter.

Pressrelease: Mynewsdesk

Kia Sorento genom åren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Kommentarer
scroll to top