Close

Volkswagen T-Roc storsäljaren med över 1 miljon sålda bilar

t-roc-volkswagen-5255791

Orginaltitel: Säljstart för nya Volkswagen T-Roc – populär kompakt-SUV har uppdaterats

Den framgångsrika modellen T-Roc uppdateras nu med förfinad interiör och design samt med innovativ teknik. Uppdateringen gäller även T-Roc Cabriolet och prestandaversionen T-Roc R. Samtliga versioner går nu att beställa.

Nya T-Roc – Höjdpunkterna

 • Storsäljare i kompakt-SUV-segmentet. Fler än 1 miljon exemplar av T-Roc har sålts sedan lanseringen i slutet av 2017.
 • Förfinad interiör. Nya ytor och färger förstärker interiören i T-Roc, Digital Cockpit är nu standard och den nydesignade infotainmentdisplayen kan som tillval fås i storlekar upp till 9,2 tum.
 • Uttrycksfull exteriör. Den uttrycksfulla looken förstärks ytterligare av fräscha designdetaljer och nya lacker, medan nya R-Line understryker bilens sportiga karaktär.
 • IQ.LIGHT med LED matrix-strålkastare (tillval). Interaktiv ljusreglering för bästa sikt, bekvämlighet på högsta nivå och förbättrad säkerhet.
 • Assisterad körning. IQ.DRIVE Travel Assist (tillval) hjälper föraren att styra, bromsa och accelerera i hastigheter upp till 210 km/h.
 • Uppkoppling. Den tredje generationens infotainmentsystem (MIB3) med ”We Connect” och ”App-Connect Wireless” med onlinetjänster
 • Effektivitet och mångfald. Effektiva bensinmotorer (TSI) och en dieselmotor (TDI). Bland utbudet finns versioner med manuell växellåda eller DSG-växellåda, framhjulsdrift eller 4MOTION fyrhjulsdrift.
 • Hög prestanda på nytt. Toppversionen T-Roc R, med en effekt på 300 hk, uppdateras också.
 • Frihetskänsla i vardagen. Även T-Roc Cabriolet uppdateras.
 • Nu beställningsbara. Samtliga versioner har nu släppts för beställning på den svenska marknaden. Själva lanseringen sker i mitten av mars.
martin-meiners
Photo T-Roc Volkswagen

Med sin uppdaterade design, sina betydande framsteg inom drift och uppkoppling samt den senaste generationen av assistanssystem, är nya T-Roc det senaste kapitlet av Volkswagens framgångsrika kompakt-SUV.

Interiören är modernare och av högre kvalitet, medan standardutrustningen nu innehåller LED-strålkastare, Digital Cockpit och en nydesignad multifunktionsratt.

Kunderna kan välja bland flera versioner och konfigurera sin nya T-Roc efter sin egen, personliga stil, tack vare en rad utrustningspaket och enskilda tillval. Några av de viktigaste assistanssystemen är IQ.DRIVE Travel Assist (tillval) och den förutseende farthållaren ACC.

Storsäljare: Mer än en miljon sålda exemplar

Kombinationen av en progressiv look, sportig prestanda och robust mångsidighet har blivit ett framgångsrecept. Redan från start har T-Roc varit mycket populär. Sedan lanseringen på marknaden i slutet av 2017 har Volkswagen sålt fler än 1 miljon exemplar av denna kompakta SUV.

Under 2021 var T-Roc den mest nyregistrerade modellen i segmentet AO-SUV på den svenska marknaden. Totalt hamnande den på trettonde plats med 4 812 registrerade exemplar. Sedan 2017 har hittills cirka 13 400 exemplar av T-Roc registrerats i Sverige, medan siffran för Europa som helhet är cirka 650 000. På den kinesiska marknaden har cirka 320 000 bilar levererats till kunder. Det här visar att T-Roc har etablerats som en viktig modell i Volkswagens produktportfölj och att den bidragit stort till märkets strategi inom SUV-segmentet.

Den extra sportiga T-Roc R har kompletterat modellfamiljen sedan slutet av 2019. T-Roc Cabriolet lades till våren 2020 och kombinerar styrkan hos en SUV med frihetskänslan hos en öppen bil.

Förfinad atmosfär i kupén

De mångsidiga egenskaperna i nya T-Roc exemplifieras av de fem sätena som erbjuder generöst med plats, en upphöjd sittposition och ett bagageutrymme som kan utökas från 445 till hela 1 290 liter.

Den nydesignade instrumentpanelen, instrumentinsatsen och infotainmentdisplayen har fått ett extra modernt utseende. Instrumentpanelens yta är nu skumdämpad. Dessutom förstärker panelens distinkta sömmar den högklassiga atmosfären i nya T-Roc. De invändiga dörrpanelerna är nu tillverkade i högklassigt tyg som standard eller konstläder beroende på version.

Infotainmentdisplayen sitter nu placerad som en surfplatta på instrumentpanelen. Den är placerad på en ergonomiskt idealisk höjd, på en visuell nivå med instrumentinsatsen bakom ratten. Den nydesignade ratten med multifunktionsknappar – som är standard i nya T-Roc – gör också handhavandet mer intuitivt.

Styrningen av den automatiska klimatanläggningen är också den digitaliserad i nya T-Roc. Temperaturerna och fläktfunktionen justeras med hjälp av beröringskänsliga svepreglage, medan andra funktioner, liksom stolsvärmen, har beröringskänsliga touchkontroller.

Förfinad exteriördesign

Förändringar av exteriördetaljer gör att nya T-Roc uttrycker sin omisskännliga crossover-design på ett ännu mer slående sätt. Den har nu LED-strålkastare och mörktonade baklyktor som standard. Som tillval finns innovativa IQ.LIGHT med LED matrix-strålkastare och en ljuslist i kylargrillen, liksom nydesignade baklyktor med dynamisk blinkerfunktion.

Nya lacker kompletterar den förfinade exteriördesignen, precis som ett brett utbud av nydesignade lättmetallfälgar i storlekar från 17 till 19 tum. Den nydesignade R-Line-versionen ger bilen en utpräglat sportig look.

Avancerade assistanssystem

Nya T-Roc erbjuder massor av avancerade assistanssystem – både som standard och som tillval – som tidigare endast fanns i högre klasser. I standardutrustningen ingår fortfarande omgivningsövervakningssystemet Front Assist, inklusive nödbromsfunktion, och filhållningsassistenten Lane Assist. Även parkeringshjälpen Park Assist och helljusassistenten Ligth Assist samt det proaktiva passagerarskyddsystemet Pre-Crash är standard.

Bland nyheterna finns IQ.DRIVE Travel Assist (tillval) som hjälper föraren att styra, bromsa och accelerera i hastigheter upp till 210 km/h samt en förutseende farthållare (ACC, standard).

Side Assist (tillval) har uppdaterats med fler funktioner och Park Assist klarar nu även av att parkera framåt i vinkelräta parkeringsfickor och att köra ut från parallella parkeringsplatser.

Framsteg genom digitalisering

Med sin ACCELERATE-strategi siktar Volkswagen på att ställa om till att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Nya T-Roc drar också fördel av de innovationer detta innebär. Ökad integration av mjukvara i bilen och en optimerad digital kundupplevelse speglar denna progressiva utveckling.

Digital Cockpit som standard

Nya T-Roc är utrustad med ett helt digitalt display- och styrsystem som är baserat på den tredje generationens infotainmentsystem (Modular Infotainment Toolkit, MIB3). En Digital Cockpit är nu standard och svarar för funktionen hos instrumentinsatsen bakom ratten. Som tillval finns även Digital Cockpit Pro som har en större display och fler funktioner.

På den svenska marknaden är infotainmentdisplayens storlek på instrumentpanelen 8,0″ som standard. I kombination med det nya infotainmentsystemet Discover Pro (tillval) mäter skärmen hela 9,2 tum diagonalt.

På begäran kan nya T-Roc alltid vara online. We Connect Plus-funktionerna gör det möjligt att använda innovativa digitala tjänster som röststyrning online och tillgång till streamingtjänster. Som tillval kan funktionerna inom Apple CarPlay och Android Auto nu även integreras trådlöst i styrsystemet via App-Connect Wireless.

Flera motoralternativ

I det svenska utbudet av effektiva, direktinsprutade bensinmotorer ingår en 1,0-liters TSI-motor med tre cylindrar och en effekt på 110 hk liksom två fyrcylindriga motorer, en 1,5-liters TSI-motor på 150 hk och en 2,0-liters TSI-motor på 190 hk. På dieselsidan erbjuds en fyrcylindrig 2,0-liters TDI-motor på 150 hk.

Toppmodellen är prestandaversionen T-Roc R på 300 hk och 400 Nm, medan en 1,5-liters TSI på 150 hk finns till nya T-Roc Cabriolet, även som R-Line.

1,0 TSI med 110 hk har en 6-växlad manuell växellåda medan övriga versioner har 7-stegad DSG-växellåda med dubbla kopplingar.

4MOTION fyrhjulsdrift säkerställer optimal kraftöverföring och är standard i 2,0 TDI med 150 hk, 2,0 TSI med 190 hk och i T-Roc R.

Följande versioner och motoralternativ erbjuds nu på den svenska marknaden:

 • T-Roc 1,0 TSI 110 hk – från 263 900 kronor
  bensin, manuell, framhjulsdrift
 • T-Roc 1,5 TSI 150 hk – från 299 900 kronor
  bensin, DSG, framhjulsdrift
 • T-Roc R-Line 2,0 TDI 150 hk – från 336 900 kronor
  diesel, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc R-Line 2,0 TSI 190 hk – från 357 900 kronor
  bensin, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc R 2,0 TSI 300 hk – från 471 900 kronor
  bensin, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc Cabriolet 1,5 TSI 150 hk – från 374 900 kronor
  bensin, DSG, framhjulsdrift
 • T-Roc Cabriolet R-Line 1,5 TSI 150 hk – från 419 900 kronor
  bensin, DSG, framhjulsdrift

I samband med säljstarten går T-Roc att privatleasa från 3 195 kronor/månad (1,0 TSI 110 hk).

Attraktiva utrustningspaket

Till T-Roc erbjuds ett flertal utrustningspaket.

Dragpaket – 10 900 kronor

 • Dragkrok
 • Backkamera
 • Lastrumsmatta
 • Reflexväst
 • Förstahjälpenkudde

Pluspaket – från 21 500 kronor (pris kan variera beroende på version)

 • IQ.Light LED Mid-strålkastare
 • Digital Cockpit Pro
 • Keyless Access
 • Climatronic 2-zons
 • Uppvärmbar multifunktionsratt

Black Style till R-Line – 8 400 kronor
Till R-Lineversionerna kan kunderna välja designpaketet Black Style med massor av designdetaljer i svart, mörktonade sidorutor och bakrutor, C-stolpar i kolfiberoptik och speciella 18″-lättmetallfälgar.

Förarassistanspaket Plus (inkl. Travel Assist) – 10 800 kronor
Förarassistanssystemen inom IQ.DRIVE Travel Assist hjälper föraren med assisterad körning genom att styra, bromsa och accelerera i hastigheter upp till 210 km/h.

Mer information

Mer information om tekniska data per version, standardutrustning, paket och enskilda tillval finns i konfiguratorn ”Bygg din bil” på volkswagen.se.

Källa: Mynewsdesk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Kommentarer
scroll to top