More

Mazda MX-30 får en uppdatering

16 maj, 2022

Mazdas första elbil, MX-30, får sin första produktuppdatering nu till sommaren. En av de tekniska förbättringarna är att ombordladdaren för växelström byts ut från dagens 1-fas laddare på max 6,6 kW till en ny 3-fas ombordladdare på 11,2 kW. Även snabbladdaren (DC) får en förbättrad maximal effekt från dagens 40 kW till 50 kW.

Mazda har också uppdaterat det artificiella motorljudet som är till för att ge föraren akustisk feedback för hur mycket vridmoment som tillförs när bilen accelererar. De nya ljudet har fått en mer harmonisk karaktär som smälter bättre in med övriga ljud som normalt finns i kupén under färd. Det nya artificiella motorljudet är även möjligt att avaktivera för den som vill.

Uppdaterade Mazda MX-30 har även fått ett nytt interiörtema, Urban Expression, till den högre utrustningsnivån som kallas Makoto. Den nya klädseln består av svart textil/svart konstskinn som kombineras med paneldekor av bland annat mörkbrun kork. Exteriört tillförs också tre nya färgkombinationer, där Silver metallic, Zircon Sand och populära Soul Red Crystal kombineras med tak och sidostolpar i svart metallic.

Priset för uppdaterade Mazda MX-30 behålls oförändrat från 432 900 kronor och frånpriset för privatleasing kommer att starta på attraktiva 2 495 kronor per månad.

Q
H