More

Kia E-Niro 2021

20 februari, 2021

Kia e-Niro är den första helt elektriska crossover-nyttofordon som produceras av Kia. Med en räckvidd på 455 kilometer (282 miles) på den kombinerade WLTP-cykeln kombinerar den helelektriska e-Niro körglädje, iögonfallande design, crossover-verktyg och ett drivlina utan utsläpp – för att skapa ett av de mest kapabla elfordonen på försäljning över hela världen.

Kia e-niro interiör
Kia e-niro interiör 2021

E-Niro intar en unik position på marknaden som en helelektrisk crossover, med intelligent förpackning, hög användbarhet och ett långväga körområde. Köpare kommer också att dra nytta av en rad dedikerade elektriska fordon (EV) -teknologier i bilen, nya säkerhetsfunktioner och enastående exteriör och inredning.

Kira e-niro bagage
Kia e-niro bagageutrymme 2021

Emilio Herrera, Chief Operating Officer för Kia Motors Europe, kommenterade: ”En kombination av cool crossover-design och avancerade drivlinor ledde till mer än 33 000 Niro-försäljningar i hela Europa 2017 och mer än 37 000 hittills år 2018, vilket gör det till en av våra bästsäljande modeller. Den årliga försäljningen av elfordon över hela Europa förväntas nå 200 000 i år och öka till nästan en miljon enheter i slutet av 2022, medan crossover-marknaden också förväntas fortsätta att växa under de kommande åren. E-Niro är en tydlig demonstration av de framsteg Kia har gjort när det gäller att leverera bekväma, praktiska och roliga att köra fordon som leder vägen till nollutsläppskörning. ”

Kia e-niro laddning
Kia e-niro laddning 2021

Nya e-Niro går med i befintliga Hybrid- och Plug-in Hybrid-varianter av bilen – varav mer än en fjärdedel av en miljon har sålts globalt sedan Niros introduktion 2016. Hittills har Europa stått för mer än 82 000 försäljningar av hybrid crossover.

E-Niro är Kias andra globalt sålda elbil efter Kia Soul EV.

  • Högkapacitets 64 kWh litiumjonpolymerbatteri ger en räckvidd på upp till 455 kilometer på en enda laddning
  • Kombinerar effektiv elkraft med delningsutrymme och användbarhet
  • Innovativ teknik för att skörda och spara elektrisk energi
  • Omfattande utbud av avancerade förarassistanssystem tillgängliga
  • Slutför miljövänligt Niro crossover-sortiment, tillsammans med Niro Hybrid- och Plug-in Hybrid-versioner

Läs mer om Kias elbilar och framtida planer.

Kia e-Niro & Soul EV 2021 video

Kia e-Niro provkörning av Carnow

Kira Soul provkörning av CarGuru

K
V
Nästa artikel

Volkswagen e-up 2021